Združenie rodičov

Navigácia

  • Cesta za dobrodružstvom alebo návšteva knižnice s najmenšími

    MAREC – MESIAC KNÍH priam volá po stretnutí s knihou...a kde nájsť tu najlepšiu učebňu plnú zážitkov? Predsa v knižnici !

    15.marec  škôlkarom priniesol dopoludnie v obecnej knižnici . S p.knihovníčkou  nazreli do tajomstiev - prečo práve tento mesiac patrí knihám, ako s knihami zaobchádzať, ako sa môže knižka ocitnúť u nich doma  a iné zaujímavosti. Na deti čakali leporelá, obrázkové knihy či knihy s jednoduchými textami, do ktorých s veľkým záujmom a nadšením nazreli. A čo deti priniesli do knižnice? Knihy? Nie, neboli to knihy na výmenu, ale zásobník básničiek, ktoré sa z kníh naučili. Pri odchode ich čakala sladká odmena :-)

    Doprajme deťom stretnutia s knihou, s rozprávkou...majú hodnotu radostného detstva...

    V jednom zo svojich vyznaní básnik M. Rúfus povedal, že jeho detstvo bolo šťastné i preto, že v ňom nechýbala rozprávka. A to je prirodzené, že to, čo v detstve dostal, ako dospelý vrátil...

  • Stolný tenis - okresné kolo žiakov

    11.3.2024 sa naši žiaci 7. a 9. ročníka Rastislav Luberda, Michal Bartkovský, Peter Želonka a Ján Gondek zúčastnili Okresného kola v stolnom tenise žiakov ZŠ v Starej Ľubovni. Výhru si síce domov nepriniesli, ale sú bohatší o skúsenosti z dobrej hry.

  • Súťaže - školské kolá

    7.3.2024 - úspešnými riešiteľmi školského kola biologickej olympiády v kategórii Zvieratá vo vode a v blízkosti vôd sú Ján Gondek a Vanesa Kalatová, ktorí postupujú na okresné kolo.

     

    7.3.2024 - na okresnom kole dejepisnej olympiády so zameraním na hrady a zámky našu školu reprezentoval Ján Gondek.

     

    7.3.2024 - v školskom kole biblickej súťaže sa v kategórii 1.- 4.ročníka umiestnili na treťom mieste Maxim Petrišin, na druhom mieste Oliver Paluba a na prvom mieste Patrik Kočemba.

    V školskom kole biblickej olympiády gréckokatolíkov 5.- 9. ročníka sa na treťom mieste umiestila Barbora Gvozdiaková, na druhom mieste Ema Pješčáková a na prvom mieste Marko Gvozdiak.

    U rímskokatolíkov 5.- 9.ročník tretie miesto získal Ján Gondek, druhé miesto Viktória Borovská a prvé miesto Miriam Gondeková.

    7.3.2024 - sa vyhodnocovalo aj školské kolo v stolnom tenise, ktoré malo pomerne vysokú účasť, ale z víťazstva sa nakoniec tešili Barbora Gvozdiaková, Karin Hadidomová a Michal Bartkovský.

    Všetkým blahoželáme!

     

  • Hviezdoslavov Kubín - školské kolo

    Dňa 6. a 7.3.2024 sa na našej škole uskutočnila súťaž v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Zúčastnilo sa jej spolu 17 žiakov od 2. - 8. ročníka vo všetkých troch kategóriách. Svojím vystúpením nám pripravili nádherný umelecký zážitok, za ktorý boli odmenení. Na okresnom kole nás bude reprezentovať žiak 4. ročníka Oliver Paluba.

  • Svet okolo nás

    5.3.2024 - žiaci šiesteho, siedmeho a deviateho ročníka sa zúčastnili na projekte SVET OKOLO NÁS v Starej Ľubovni, kde mali možnosť vidieť cestopisný film o africkej Tanzánii. Dozvedeli sa, že zebra má síce čierno-biele pruhy, ale kožu má čiernu, videli ako si žirafa pochutnáva na listoch z vrcholcov stromov, žasli ako slony útočia na auto, ktoré pred nimi radšej cúvalo a mnoho iných zaujímavosti z ríše zvierat.

    Taktiež videli ešte kmene ľudí, ktorí sa živia lovením zvierat a prípravou úplne jednoduchých jedál, či úplne jednoduché príbytky zhotovené z hliny. Po premietnutí cestopisu nasledovala s ľuďmi, ktorí boli v tejto krajine, živá diskusia. Dozvedeli sa, že vidieť asfaltovú cestu je v týchto končinách veľká vzácnosť a podobnou vzácnosťou je aj pitná voda.

  • Divadelné predstavenie Bačov pomocník

    22.2.2024 sa naši predškoláci MŠ a žiaci 1.- 5. ročníka ZŠ vybrali na divadelné predstavenie Bačov pomocník do Ateliéru divadla Ramagu v Spišskej Starej Vsi. Predstavenie sa im veľmi páčilo, vtiahlo ich do deja a aktívne spolupracovali s hercami. Na konci predstavenia si herci pripravili zopár kontrolných otázok z deja, kde vyvolaní žiaci za správnu odpoveď získali sladkú odmenu. 

  • Futbalový turnaj v Spišskej Starej Vsi

    16.2.2024 si naši žiaci 5. až 9. ročníka vytvorili mužstvo a zúčastnili sa 2. ročníka futbalového turnaja o Putovný pohár riaditeľky Spojenej školy v Spišskej Starej Vsi, kde obsadili krásne 4. miesto.

  • STAŇTE SA SPOLUAUTORMI LOGA ŠKOLY...

    STAŇTE SA SPOLUAUTORMI LOGA ŠKOLY...

    Milí Lipníčania, rodičia, absolventi, učitelia, žiaci a sympatizanti Základnej školy s materskou školou vo Veľkom Lipníku...

    Školský rok1963/1964 bol prvým školským rokom v súčasnej budove školy. Uplynulo už teda krásnych 60 rokov, čo do budovy vstúpili prví žiaci a každým rokom prichádzali noví prváci a odchádzali absolventi za ďalším štúdiom.

    Pri tejto slávnostnej príležitosti máme v úmysle uviesť do života logo školy, ktorého spoluautormi sa môžete stať práve vy!

    Stačí, ak najneskôr do 12.4.2024  na adresu logoskolyvl@gmail.com pošlete vo formáte PDF alebo vo forme fotografie náčrtu, nákresu... svoj návrh pre logo školy.

    Návrhy, ktoré budú mať najviac hlasov, spracuje grafik do finálnej verzie.

     

    Mgr. Jozef Abrahamovský

    riaditeľ ZŠ s MŠ Veľký Lipník

  • Potulky za rozprávkou

    Blíži sa Marec mesiac kníh a s ním i pozvánka do sveta rozprávok ...dnes 16.2.2024  sme sa rozhodli túto výzvu prijať  a zamierili sme so škôlkarmi na „vyšný koniec“ rázcestie Lesnica, aby sme si vypočuli rozprávku z Veľkého Lipníka:  AKO PASTIERIK VYSLOBODIL MLYNÁROVÚ DCÉRU.... Táto netradičná forma počúvania rozprávky priamo z informačnej tabule cez reproduktor bola pre deti veľmi pútavá a obohacujúca. Autobusovú zastávku sme zasa využili ako oddychovú zónu (po dlhej a únavnej ceste pre najmenších) a miesto stretnutia s rozprávkou. Spojili sme príjemné s užitočným – pobyt na čerstvom vzduchu, dlhšiu vychádzku dedinou so zážitkom z rozprávky... „Život je príležitosť, obohaťme sa z nej...“ :-)

  • Escape room

    9.2.2024 - dnes sa všetci žiaci našej školy zmenili na agentov FBI, ktorých úlohou bolo za 30 minút vyriešiť logické úlohy, aby zabránili výbuchu bomby.

    Žiaci boli rozdelení do troch väčších skupín – 1.- 4. ročník, 5.- 6. ročník a 7.- 9. ročník a následne podľa ročníkov do menších skupiniek, v ktorých riešili tajničky, úlohy a hlavolamy. Vďaka vyriešeniu úloh získali kód na otvorenie zámku k bombe. Ale zámky museli byť otvorené všetky,  takže si museli navzájom pomáhať. Po otvorení všetkých zámkov museli zodpovedať poslednú otázku a deaktivovať bombu prestrihnutím drôtiku.

    Vďaka svojej šikovnosti a vzájomnej spolupráci sa všetkým skupinám podarilo bombu deaktivovať. Radosť z deáktivacie bomby bola veľká a zážitok z hry ešte väčší.

  • Rozvojový projekt: ČÍTAME PRE RADOSŤ

    Vďaka rozvojovému projektu Čítame pre radosť sa nám v MŠ  podarilo obohatiť detskú knižnicu o nové knižné poklady a otvoriť tak bránu k novým zážitkom  stretnutia s knihou počas ranných hier, odpočinku , dopoludňajších či odpoludňajších vzdelávacích aktivít.

    Každodenný kontakt s knihou, čítanie príbehov, veršíkov,  prezeranie kníh, dramatizovanie rozprávok otvára dvere do tajomného sveta a má veľký vplyv pri rozvoji osobnosti dieťaťa. Schopnosť udržať pozornosť, sústrediť sa, rozvíjať slovnú zásoby, empatiu, detskú zvedavosť, predstavivosť a fantáziu, formovať charakter, lepšie chápať sú benefity, ktoré stretnutie s knihou prináša...

    Čítajme deťom – budú z nich dobrí ľudia!

    Alebo ako povedal A.Einstein: „Ak chcete , aby bolo vaše dieťa inteligentné, čítajte mu rozprávky.  Ak chcete , aby bolo ešte viac inteligentné, čítajte mu viac rozprávok.“ 

    Dočítania, knihomoli! :-) 

  • Karneval v MŠ

    3,2,1 štart... začína sa najväčšia detská párty - KARNEVAL dňa 8.2.2024

    Kreatívne,

    Atraktívne,

    Rôznorodé,

    Naše,

    Estetické,

    Vlastné,

    Ale (nie)

    Lacné masky...

    Pútavé zovňajškom, tajomné vnútri - koho skrývali?

    Bager, včelár, noc, víly, princezné, psíky z Patroly , hasič, policajtka, Elzy z ľadového kráľovstva, jež, lev, lienka, spajderman a iné... všetko sa zmestilo do tvorivo - zábavného dopoludnia v MŠ. Každé dieťa si okrem masky prinieslo dobrú náladu, energiu a úsmev. Masky sa individuálne predstavili, nasledovali hudobno - pohybové tance s prvkami dramatizácie, tance s balónom, zaspievanie fašiangových piesní a nechýbalo ani občerstvenie. A ktorá maska vyhrala? Predsa každá, ktorá prišla na karneval a zabavila sa :-)

  • Korčuľovanie

    2.2.2024 - žiaci 5. - 9. ročníka zažili netradičnú Telesnú výchovu. Vybrali sa do PEM arény v Starej Ľubovni korčuľovať. Poniektorí stáli na korčuliach prvý krát, ale šlo im to výborne. Odozva bola pozitívna a žiaci by si to radi zopakovali.

  • Karneval v ZŠ

    31.1.2024 ako býva zvykom, polročné vysvedčenia sme oslávili spevom, tancom a zábavou - Karnevalom. 

    Karneval bol tohto roku dobrovoľný, takže po vyučovaní ostali len žiaci, ktorí mali záujem sa predviesť v maske a zabaviť sa. Masky boli nápadité a rôznorodé. Žiaci si dali na výrobe záležať, svoju kreativitu využili naplno. Preto si každá maska z karnevalu odniesla malú drobnosť a najkreatívnejšie masky získali krásne ceny.

    Karnevalová zábava sa počas Fašiangov vydarila, tancovali malí, veľkí, dokonca i učiteľky.

    O celý priebeh karnevalu - výzdobu, zábavu a súťaže sa postarali žiaci 9. ročníka.

  • Lyžiarsky výcvik

    8.1.-12.1.2024 - nový rok žiaci 6. ročníka a 7. ročníka začali v športovom duchu, na lyžiarskom výcviku vo Vyšných Ružbachoch. Hneď v prvý deň boli žiaci rozdelení do troch skupín podľa skúseností s lyžovaním a každej skupine bol pridelený inštruktor, ktorý sa im celý týždeň venoval.

    Prvý deň bol ťažký, najmä pre začiatočníkov, ktorí sa s obavami a strachom postavili na lyže. Avšak na druhý deň už boli skúsenejší a s radosťou a očakávaním šli na svah.

    Lyžiarsky výcvik sa vydaril. Začiatočníci sa naučili lyžovať a skúsenejší lyžiari sa zlepšili v technike lyžovania. Posledný deň si všetci naši lyžiari navzájom zasúťažili v slalome, kde predviedli, ako sa naučili lyžovať a ako sa zlepšili oproti prvému dňu. Navzájom sa podporovali, povzbudzovali a tešili z pokrokov, ktoré za celý týždeň dosiahli.

    Najrýchlejší žiaci boli v škole odmenení a všetci si odniesli krásnu spomienku v podobe Certifikátu o absolvovaní lyžiarskeho výcviku.

  • Vianočná besiedka

    22.12.2023 posledný deň pred vianočnými prázdninami. Všetci sme sa naň tešili, o to viac, že prichádzajú najkrajšie sviatky - Vianoce. Čas lásky, pokoja a radosti.

    A aby aj nám v škole bolo veselšie, každá trieda a krúžok Vorodajček si pripravili vianočné vystúpenie. Vianočný program bol pestrý a krásny (spev, tanec, básničky a scénky). Žiaci si takto navzájom spríjemnili predvianočný čas a s prianím krásnych a požehnaných vianočných sviatkov sa rozbehli domov k rodinám.

  • Vianočný šachový turnaj "O KRÁĽA ŠACHU"

    20.12.2023 CVČ v Starej Ľubovni zorganizovalo vianočný šachový turnaj s názvom "O KRÁĽA ŠACHU", ktorého sa zúčastnili aj naši žiaci 6.ročníka. Hoci si domov výhru nepriniesli, ale sú bohatší o skúsenosti, ktoré nadobudli a skvele si zahrali.

  • Vianočné aranžovanie

    15.12.2023 sa aj naše žiačky 9. ročníka zúčastnili Vianočného aranžovania v CVČ v Starej Ľubovni. Medzi víťazmi sa neumiestnili, ale svojimi originálnymi výtvormi nás očarili. 

  • Mikuláš v ZŠ

    6.12.2023 neobišiel ani našu školu Mikuláš so svojim sprievodom v podaní žiakov 9. ročníka. Žiaci 1. - 8.ročníka ho už v triedach netrpezlivo čakali a po krátkej básničke alebo pesničke dostali od Mikuláša sladkú odmenu.

  • Mikuláš v MŠ

    Oslava sviatku sv. Mikuláša

    Dňa 6.12.2023 sa v MŠ rozžiaril nielen vianočný stromček, ale aj detské srdiečka a očká, ktoré čakali na príchod Mikuláša.

    Za zvuku zvončeka a spevu piesne „O kto, kto Nikolaja ľubit“ navštívil škôlku Mikuláš v sprievode dvoch anjelikov. Skôr ako DARoval balíčky, mu deti predniesli pásmo básní, piesní a krátkeho tanca. Nasledovalo odovzdávanie sladkých darčekov a spoločné fotenie s Mikulášom. Po vyprevadení Mikuláša deti čakalo ďalšie prekvapenie – „Mikuláš so svojím sprievodom anjelov a čertov“ v podaní žiakov zo ZŠ. Tí najmenších pozdravili piesňou a deti im na oplátku taktiež venovali hudobný darček. Celé dopoludňajšie stretnutie sa nieslo v duchu radosti a šťastia nielen z obdarovania, ale aj zo spoločného stretnutia. Aj my môžeme byť ako sv. Mikuláš... Vyžarovať dobrotu, aby sa ľudia cítili obdarovaní už len tým, že sa s nami stretnú.

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Veľký Lipník
    Veľký Lipník 45, 06533
  • +421 052 4282521

Fotogaléria